22 september Oecumenische viering

Op zondag 22 september vindt om 11.00 uur in de H. Nicolaaskerk een oecumenische viering plaats in samenwerking met het Witte Kerkje. ds. Hans Koops en Matthijs Marell zijn de voorgangers van deze Woord- en Gebedsdienst. Het gemend koor Vox Odicencis onder leiding van Joep de Cloet zal de viering muzikaal opluisteren. Thema van de viering die plaatsvindt tijdens de Vredesweek is dat vrede begint bij samen door een deur gaan. Oorlog is niet meer iets van ver weg maar van dichtbij. De deur op slot doen en je alarm checken geeft in tijden van boosheid waarschijnlijk ook een rustiger gevoel dan zomaar iedereen binnenlaten. Maar voor Vrede moet je samenwerken, samen door een deur kunnen gaan.

De eerste collecte is bestemd voor voor Sociëteit de Schans. Deze organisatie biedt mensen met een lichamelijke beperking uit de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede tweemaal per maand een hele dag-uit-huis. Voor mantelzorgers biedt De Schans daardoor de mogelijkheid twee dagen per maand de handen vrij te hebben.
De opbrengst van de tweede collecte is bestemd voor het Oecumenisch Beraad Odijk.Tijdens de viering is er ook Oecumenische Kidskerk (nevendienst). Iedereen is van harte welkom!