Parochiedag PJ23 in Odijk

Na de toedeling aan de jubilerende geloofsgemeenschap van Odijk brainstormde op 13 juni 2024 de in het leven geroepen plaatselijke projectgroep over de vormgeving van de parochiedag.

Samen met pastor Lilian Weijman werd de keuze gemaakt om voor zowel de liturgische viering als de aansluitende activiteiten te kiezen voor het thema ‘Zorgzaamheid’. Dat thema leent zich goed om verbinding te leggen met St. Franciscus en Werelddierendag. Om zoveel mogelijk jonge gezinnen uit de parochie te bereiken krijgt de liturgische viering het accent van een gezinsviering.

De gemaakte keuzes zijn in de zomermaanden verder uitgewerkt. Vervolgens zijn publicaties verzorgd voor het parochieblad Open Venster, de basisscholen en de edities van ’t Groentje binnen de parochie. Kinderen zijn uitgenodigd om hun knuffel of klein huisdier mee te nemen.

Op donderdag 3 oktober repeteert een uit de parochiekoren samengesteld projectkoor de voor de viering gekozen liederen.
En dan is het zover: zondag 6 oktober 2024. De zon schijnt maar er staat ook een frisse wind. Om 8.00 uur startte op het kerkplein een ploeg vrijwilligers met de opbouw en inrichting van tenten en het ophangen van geelwitte vlag en vaandels. Het plein was in gereedheid en de kerk warm toen om 8.45 uur de eerste koorleden arriveerden voor een laatste repetitie…