Caritas luidt de Noodklok

BUNNIK Iedereen kent wel iemand die het niet breed heeft. Iemand die goederen die stuk gaan niet kan vervangen, die ieder dubbeltje moet omdraaien, waar kinderen niet sporten of die niet op vakantie kan gaan. Mensen die het financieel misschien net redden, maar nooit iets extra’s hebben te besteden. Die met moeite hun groeiende kinderen voorzien van alwéér een paar nieuwe schoenen, of die zelfs hun medicijnen maar niet meer ophalen. Of mensen die met een opleiding zelf weer verder zouden kunnen, maar niet in aanmerking komen voor een lening. Het gevolg is vaak een sociaal isolement, want voor uitjes, schoolreisjes, verenigingen, muziek of sportclubs is geen geld. Caritas is van oudsher, net als de protestantse diaconie, de parochiële organisatie die mensen helpt die zelf de eindjes niet aan elkaar weten te knopen. Caritas Kromme Rijnstreek is ontstaan door het samengaan van acht parochies (Wijk bij Duurstede, Cothen, Houten, Bunnik, Odijk, Werkhoven en Schalkwijk) in de Parochie Paus Johannes XXIII. De doelstelling van de parochiële Caritas Paus Johannes XXIII is dienstbaar zijn aan het deel van de samenleving dat ondersteuning kan gebruiken. De PCI ondersteunt mensen en projecten op het gebied van armoede, eenzaam- heid, ouderen, ziekte. De PCI geeft (in)materiële steun aan wie dit nodig heeft en biedt een luisteren oor. De maatschappelijke invulling is veel breder geworden. Iedereen kan een beroep doen op Caritas; er wordt niet gekeken naar geloofs- overtuiging of achtergrond. Caritas is er nadrukkelijk voor de hele samenleving. Er kunnen individuele aanvragen worden gedaan, maar ook organisaties kunnen een beroep doen op Caritas. Met de ontkerkelijking neemt de bekendheid van Caritas af en er komen steeds minder aanvragen voor financiële ondersteuning. Aanvragen worden in behandeling genomen door de plaatselijke Caritas-afdeling. Het spreekt voor zich dat er met gegevens vertrouwelijk wordt omgegaan. Caritas verwacht geen tegenprestatie, alleen dat de bijdrage goed besteed wordt. Kent u iemand die hulp nodig heeft? Geef het door via info.pci@pj23.nl