Liturgieboekjes maken

Bij iedere viering maken we er gebruik van; de liturgieboekjes.

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe die worden gemaakt? Lees dan verder.

De liturgieboekjes worden samengesteld door Bert, Wilfried, Henk, Tineke en Janny. Zij doen dat in MS-Word. Als de inhoud en de layout gereed zijn dan maken zij er een PDF-bestand van. Dit bestand, wat nog in A4-formaat is, wordt per email naar ondergetekende gezonden. Ik ontvang de email en maak er een digitaal A5-boekje van dat ik vervolgens op een USB-stick zet. De USB-stick gaat in de drukmachine. Voor iedere pagina wordt een master gemaakt waarmee de pagina in veelvoud kan worden gedrukt. Op hoogste snelheid levert de drukmachine 2 afdrukken per seconde. Nadat zo alle pagina’s in de gevraagde hoeveelheid zijn afgedrukt gaan ze in de vergaarmachine. Deze maakt keurige setjes en legt ze automatisch in de vouw-/nietmachine. Deze maakt er het boekje van zoals u dat tijdens de vieringen gebruikt.
‘Kind kan de was doen, nou ja…..’

In 2018 zijn er op deze manier liturgieboekjes, uitvaartboekjes, flyers en inlegvellen gemaakt. Alles in zwart/wit want kleurenafdrukken kan de machine niet. Voor kleur moeten we nog elders terecht.

Tenslotte een paar statistieken van 2018:
– 99 opdrachten
– 1.474 unieke pagina’s
– 12.993 boekjes
– 129.948 afdrukken
– een paar vrije uurtjes……

Eef Goes

Drukproces Liturgieboekjes Nicolaaskerk Odijk