Gift voor Women on Wings

Naar aanleiding van de Preek van de Leek op zondag 20 januari jl. in onze St. Nicolaaskerk, heeft Women on Wings in juli een gift van het Bisdom Rotterdam ontvangen.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland en mede-oprichter/bestuurder van Women on Wings, sprak tijdens de Preek van de Leek over het verhaal van Sifra en Pua, Excodus 1 & 2 uit het Oude Testament, anno 2019. Daarmee legde zij een link tussen dit eeuwenoude bijbelverhaal en haar werk Women on Wings die als missie heeft om 1 miljoen banen te creƫren voor vrouwen op het platteland in India.

In februari ontmoette Maria bisschop Ad van Luyn en vertelde hem over de Preek van de Leek in Odijk. Op zijn verzoek heeft zij toen haar lezing naar hem opgestuurd.

Bij gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als bisschop heeft mgr Ad van Luyn sdb een gift ontvangen te besteden voor goede doelen. Hij heeft hiervoor onder andere Women on Wings uitgekozen.

Maria van der Heijden is ontzettend blij met deze gift en dankt het vitaliteitsprogramma nogmaals voor de uitnodiging van de Preek van de Leek. Het vitalitietsprogramma is trots op de impact die het organiseren van dergelijke activiteiten kan hebben.

De Preek van de Leek is een initiatief van het vitalitietsprogramma. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het samenstellen van het programma voor het komende najaar. Houd hierover de berichtgeving goed in de gaten!