Wensboom deze kerst centraal in Odijk.

Ook in de Geloofsgemeenschap van de H. Nicolaaskerk is de advent en daarmee het aftellen naar Kerstmis begonnen. En ook wij bereiden ons voor op een andere wijze van vieren dan we gewend zijn. Samen vieren in een warme, volle kerk is er dit jaar niet bij.
En dus bedachten we iets nieuws: de Odijkse Wensboom. 

De Odijkse Wensboom.
Vanaf vrijdag 18 december staat er bij de H. Nicolaaskerk in Odijk een grote kerstboom. Centraler kan hij niet staan in het dorp. Wij nodigen iedereen in ons dorp uit om in de aanloop naar kerst, een persoonlijke bijdrage te leveren aan het optuigen van deze boom. 

Het is onze wens deze boom in een week tijd uit te laten groeien tot de plek waar inwoners van Odijk met elkaar hun kerstgedachten delen. Waar zij elkaar met hun kerstboom-bijdrage een hart onder de riem steken. Waar zij elkaar ontroeren met warm gekozen woorden. Waar zij samen het Odijks kerstgevoel inkleuren. En zich zo in deze bijzondere tijd verbonden mogen weten met elkaar. 

Kom dus ook in de week voor Kerstmis naar het kerkplein en laat jouw kerstwens achter in deze boom. Schrijf het met watervaste stift op een grote kerstbal. Voorzie de boom van kleur met jouw eigengemaakte, regenbestendige kerstversiering.  Of lijst een prachtig gedicht in en zoek er een mooi plekje voor, zo hoog als jij kunt reiken. Wat jouw bijdrage aan de boom ook mag zijn: wees creatief. Samen maken we er iets moois van!

Plaats jouw kaarsje bij de boom.
Dagelijks vanaf zonsondergang is het mogelijk om jouw eigen kerstlichtje te laten branden bij de boom. Neem je eigen regen- en windbestendige lantaarntje mee en zoek er een mooi plekje voor. Zo plaatsen we in die donkere dagen voor kerst het groeiend Odijks kerstgevoel gezamenlijk in de spotlights. 

Kerstavond, een zee van licht.
Op donderdagavond 24 december is het tijd voor de grande finale. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Odijk die avond even de deur uit gaan om na zonsondergang hun lichtje bij de Wensboom te ontsteken. Samen zorgen we zo voor een zee van licht. Het licht van het Kerstkind. Bedoeld voor ons allemaal. Zichtbaar in Odijk.   

N.B. Vanzelfsprekend is het kerkplein die avond geen plek van ontmoeting. Laat je lichtje achter bij al die andere lichtjes die er branden en ga naar huis. En koester- op weg naar huis al – de warmte van jouw eigen brandende vlam van verbinding.