Allerzielenviering

De Allerzielenviering, dinsdag 2 november a.s. in de H. Nicolaaskerk wordt voorafgegaan door een Lichtjesbijeenkomst op de Algemene begraafplaats aan de Singel in Odijk. Nabestaanden zijn dan in de gelegenheid om – samen met andere dorpsgenoten – even stil te staan bij hun overledene(n). Het maakt niet uit waar de overledenen begraven of gecremeerd zijn. Op de begraafplaats is een monumentje met de tekst: ‘Gedenken we onze dierbaren die elders rusten’.
 
De bijeenkomst op de begraafplaats begint om 18.15 uur (vanaf 18.00 uur worden ter plekke brandende kaarsen uitgereikt). In verband met de beperkte parkeerruimte wordt u verzocht niet met de auto te komen, of deze elders te parkeren. Vanaf de parkeerplaats zullen we met brandende kaarsen in processie de begraafplaats onder klokgelui opgaan.
Er worden gedichten gelezen, er wordt muziek ten gehore gebracht, gebeden en de gelegenheid bestaat om – uitsluitend op verzoek – graven en urnenruimtes te laten zegenen.