Engelentocht 2021

Weer een Kerst in coronatijd… nu mensen zich in deze donkere dagen terugtrekken achter de voordeur en we elkaar slechts in kleine kring kunnen ontmoeten, ontstond het idee om iets positiefs te doen, iets dat verbindt en hoop geeft: een engelentocht.

Het idee is eenvoudig. Misschien ken je wel de berenjacht van vorig jaar, toen allerlei mensen een beer voor hun raam zetten zodat kinderen – en volwassenen – konden speuren langs de huizen, op zoek naar beren. Dat maakte het ommetje al een stuk leuker.

In navolging van de berenjacht wil het Witte Kerkje in Odijk iedereen uitnodigen om een engel achter het raam te hangen of neer te zetten: de engel voor het raam als een klein, hoopvol teken dat we aan elkaar denken en nog steeds uit zijn op verbinding. Dat is sterker dan alles wat ons bij elkaar weghoudt of uit elkaar drijft.

Iedereen kan meedoen, zonder voorwaarden of aanmelding! De engel mag een gekochte, geknutselde, of op het raam getekend exemplaar zijn of eentje van zolder, eventueel met een lichtje erbij zodat de engel ook ’s avonds goed zichtbaar is. Wie dan een ommetje door het dorp maakt en een engel ziet, hoeft zich niet alleen te voelen. Of maak er een spel of speurtocht van met je kinderen, wie er de meeste kan vinden. Maak vooral foto’s en stuur deze naar Bert van Leeuwen (06-25503201 / beheer@pknodijk.nl).  In een volgend Groentje verschijnt een collage van de inzendingen.

De engelenactie duurt van 23 december tot en met 2 januari.