De Nicolaas kerk op de tuinbraderie

Afgelopen weekend was het weer feest in Odijk. De jaarlijkse plantjesmarkt vond weer plaats op het fietspad aan de Singel. En dit jaar waren wij ook van de partij. Na een hoop georganiseer vooraf en met medewerking van een aantal vrijwilligers waren we er klaar voor. Bepakt met een Mariabeeld, een icoon van de H. Nicolaas, geel-witte vlaggen en banieren en heel veel flyers arriveerden we ver voor de opening van de braderie bij onze marktkraam vlak bij de bushalte ter hoogte van onze kerk. Na het inrichten van de kraam besloten we nog snel om mensen in de gelegenheid te stellen om ook op de braderie een kaarsje aan te steken bij Maria.

Dit laatste was het hele weekend een mooie trekpleister bij onze kraam, net als onze nieuwe jubileumvlag. De aankondiging van onze 60ste verjaardag leverde toch best wat verraste gezichten op bij onze dorpsgenoten en dat was regelmatig de start van een mooi gesprek.

Ondanks het feit dat mensen niet erg snel geneigd waren om een flyer mee te nemen is het ons wel gelukt om toch een 50-tal mensen hun mening te laten opschrijven over wat zij van de kerk in Odijk verwachten. Dit is ontzettend belangrijk op weg naar ons plan voor een hernieuwde katholieke presentie in Odijk.

Gelukkig was het weer op zaterdag behoorlijk en daardoor konden alle vrijwilligers lekker doorkletsen met de bezoekers van de braderie.

Zondagochtend werd de braderie net als op zaterdag geopend (en gesloten) met het klokgelui van onze eigen klokken. De tweede braderie-dag was een wat lastigere dag om gesprekjes aan te knopen aangezien het aantal dagjesmensen van buiten ons dorp en gemeente behoorlijk groot was. Toch hadden we door de aanwezigheid van een heuse polaroid camera heel veel leuke foto-momenten met bekende en minder bekende dorpsgenoten.

Helaas was na de enorme hoosbui na de lunch de geest uit de fles. Er waren nog maar weinig mensen op de been en die er waren hadden weinig zin meer in een praatje. Iets eerder dan gepland hebben we tevreden en voldaan de stand weer opgeruimd. Het was een mooi weekend met veel waardevolle gesprekken en nu weet het hele dorp het: Wij worden 60 jaar! Het is feest!!!