Lichtjesbijeenkomst met Allerzielen

De Allerzielenviering op vrijdag 2 november a.s. in de H. Nicolaaskerk wordt voorafgegaan door een Lichtjesbijeenkomst op de Algemene begraafplaats aan de Singel in Odijk. Nabestaanden zijn dan in de gelegenheid – om samen met andere dorpsgenoten – even stil te staan bij hun overledene(n). Het maakt niet uit waar de overledenen begraven of gecremeerd zijn. Op de begraafplaats is een monumentje met de tekst: ‘Gedenken we onze dierbaren die elders rusten’.

De bijeenkomst op de begraafplaats vangt aan om 18.15 uur (vanaf 18.00 uur worden ter plekke brandende kaarsen uitgereikt). In verband met beperkte parkeerruimte wordt verzocht niet met de auto te komen, of deze elders te parkeren. Vanaf de parkeerplaats zullen we met brandende kaarsen in processie de begraafplaats onder klokgelui opgaan. Er worden gedichten gelezen, gebeden en de gelegenheid bestaat om – uitsluitend op verzoek – graven en urnenruimtes te laten zegenen.

Aansluitend zal om 19.00 uur in de H. Nicolaaskerk de viering van Allerzielen plaatsvinden. Dit is een Woord- & Communieviering m.m.v. het koor Vox Odicensis en met als voorganger Bert Staal. Het thema van de viering is ‘In goede handen’ met de gedachtenis aan alle overledenen’.

Na de viering bent u in de dagkerk uitgenodigd voor een kopje koffie/thee.