Canon van Sint Nicolaas

“Sinterklaas, die goede heer”maar hoe zat het ook alweer…? 

Het is Nederlands populairste traditie: het Sinterklaasfeest. Maar wat is nu eigenlijk de oorsprong van dit feest? Wie is die weldoener uit de 3e eeuw aan wie dit feest gewijd is? Wat heeft Sint Nicolaas door de eeuwen heen doorstaan in zijn ontwikkeling van ‘volksheilige naar kindervriend’? Dorpsgenoot Roelof de Wild is al van jongsaf gefascineerd door het Sinterklaasfeest en heeft inmiddels een rijke verzameling aan oude boeken, verhalen en voorwerpen over Sint-Nicolaas en het Sinterklaasfeest. In een beeldende vertelling reist hij met ons door “de canon van Sint Nicolaas” waarmee in vogelvlucht alles weer eens op een rijtje wordt gezet. Gegarandeerd een ‘heerlijk avondje’ vol Sinter-waardigheden,  prachtige prenten en persoonlijke ervaringen. En hoe kan het ook anders; alles in de Nicolaaskerk!