Wereld dag van de armoede

Paus Francisus heeft een brief geschreven voor de Werelddag van de Armoede.


Hierin stelt hij de vraag: Heb je er wel eens over nagedacht hoe jij je wilt gedragen in het leven?
De paus antwoordt: ontmoet andere mensen met open armen. Ben niet onverschillig als je ziet dat anderen hulp nodig hebben.Juist waar je staat rond armen en armoede laat zien hoe je als gelovige handelt. We zijn allen beeld en gelijkenis van God. Daarom mogen mensen niet buiten beeld raken. Daarom wil je als mens andere mensen in nood helpen.


Als je de media volgt lijkt het alsof er alleen maar slechte dingen gebeuren. Dat is niet waar. Deze tijden van corona hebben vele mooie en moedige uitgestoken handen laten zien. We waren niet voorbereid op corona en toch wisten we hoe te handelen. Dit komt door de barmhartigheid die al in mensen aanwezig is. Velen hebben zich hierin geoefend en als het nodig is, weet je hoe te handelen. Tot zover paus Franciscus.


Ook in onze parochie zien we dat veel mensen zich inzetten voor anderen: mantelzorgers, vrijwilligers, leden van de Caritas – de PCI. De PCI kent de sociale loketten, maar de PCI geeft ook financiële steun.


Hebt u zelf financiële steun nodig, of weet u iemand die een financieel steuntje in de rug nodig heeft kijk dan op de website van de PCIPJ23 of spreek een van de PCI leden van uw locatie aan. Namen en contactgegevens vindt u op deze website.