Wereldgebedsdag – 5 maart

Elk jaar is op de eerste vrijdag in maart de Wereldgebedsdag en al vele jaren vieren we dit in Odijk in oecumenisch verband. Dit jaar is dit op vrijdag 5 maart 19.30 uur in het Witte Kerkje, zonder kerkgangers  en wordt uitgezonden via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1280

Op Wereldgebedsdag, gebeurt er iets bijzonders: een gebed gaat de hele wereld rond. Landen wereldwijd zijn vaak politiek verdeeld maar mensen kunnen verbondenheid ervaren, bv. als zij denken aan de inspirerende woorden van Paulus Geloof, Hoop en Liefde. De Wereldgebedsdag wordt elk jaar door een ander land voorbereid, nu is dat door Vanuatu, een eilandengroep in de Stille Oceaan ten oosten van Australië.  Toevallig zal op deze vrijdag het gebed daar beginnen en de hele wereld omgaan: er wordt een kralenketting van verbondenheid gevormd.

De voorbereidingsgroep in Vanuatu koos als thema “Rotsvast” en zij werkten dit verder uit met ”Door wijsheid wordt een huis gebouwd, door inzicht houdt het stand”.