Oecumenische viering 16 januari 2022

Gelijktijdig met de viering wordt een Kindernevendienst gehouden. Hieronder de bescheiden hiervoor.

Kindernevendienst

Hoi,

Aanstaande zondag is een oecumenische viering. Dat betekent dat wij samen met de mensen van de parochie (de rooms-katholieke kerk) samen een kerkdienst vieren. Normaal is dat altijd in de St. Nicolaaskerk (‘de bruine kerk’). Maar helaas mogen we door corona nog steeds niet bij elkaar komen als gemeenschap. Daarom is de kerkdienst weer online. 

Gelukkig vertelt Wil voor jullie het verhaal tijdens de kerkdienst. Het gaat over de ster van Bethlehem. Deze ster wees de herders, maar ook de Wijzen, de weg naar Bethlehem. Waar Jezus, de Koning, geboren was. Luister maar naar Wil.

Daarna mogen jullie met de verwerking aan de slag. Wil je het verhaal nog een keer nalezen, klik dan hier. Wil je wat vragen beantwoorden en achtergrondsinformatie, klik dan hier.

Voor de jongste kinderen (t/m groep 4) hebben we een verwerking, om zelf een mooie koningskroon met sterren te maken. De kinderen van de oudste groep kunnen kiezen: een verwerking van het verhaal in een puzzel. Of maak een paspoort van Jezus. Veel dingen weet je over Hem. Maar andere dingen kun je opzoeken in de bijbel. Of vraag het aan je ouders!

Veel succes.

Hopelijk kunnen we elkaar volgende week weer in de kerk zien. Maar dat weten we na de persconferentie van 14 januari.

Hartelijke groet,

Wil en Stevien